Oplev naturen

Naturen omkring Vemb er et kapitel for sig og rummer muligheder nok til flere dages besøg i området.

Mellem mennesker findes stier

En vandrerute der forbinder Vemb stationsby med herregården Nr. Vosborg og Skærum og bugter sig gennem stationsbyen Vemb, ved å, sø, gennem lavbundsområde og forbi kulturarv.

Langs landskabet ved Storå ved Vemb, Vosborg og Skærum mølle skaber 15 historier en vandring der er helt unik. Nogle historier er sande, andre er ikke, men historierne danner sammen en vandring igennem et eventyrligt område. Her har gæsterne mulighed for at slå fantasien løs, mens de udforsker Vestjyllands fineste naturstier. Vi har indsamlet de bedste historier fra Vemb og gæsterne kan med fordel indsamle alle 15 historier, og derved opleve alle de bedste udsigter Vemb kan byde på eller blot tage nogle stykker.

Storåen

Storåen er med sine 104 kilometer Danmarks næstlængste å. Storåen slynger sig gennem naturen ganske tæt på Vemb og giver unikke oplevelser til både lystfiskere og andre naturelskere.

Et godt sted at begynde er Vemb Storå Park umiddelbart syd for Vemb. Her kan alle slå sig ned og nyde den medbragte mad med en storslået udsigt ud over Storåen og det omkringliggende delta, der er enten oversvømmet eller tørlagt alt efter årstid.

Fiskeri i Storåen ved Vemb er tilladt i sæsonen 16. april til 15. oktober. Her er det muligt at fange havørred, bækørred, aborre, gedde og forskellige karpefisk.

Laks er fredet i området hele året og skal udsættes nænsomt igen efter fangst.

Det er Vemb Lystfiskerforening, der har fiskeretten i Storåen ved Vemb, men med et statsligt fisketegn og et lokalt fiskekort, kan alle fiske i området.

Nissum Fjord

Nissum Fjord er en stor kystlagune, som modtager vand fra Storåen, inden det løber ud i Vesterhavet ved Thorsminde.

Fjorden er et mekka for fugle og byder på store oplevelser til alle, der holder af uforstyrret natur.

Der er mere end 100 kilometer vandrerute rundt om fjorden og undervejs finder du autentiske fjordhavne, shelters, fugletårne og informationstavler.

Vesterhavet

Kun 17 kilometer fra Vemb ligger det brusende Vesterhav. Her er er der muligheder for naturoplevelser, så langt øjet rækker og benene bærer.

På strækningen mellem Vedersø og Thorsminde finder I nogle af Vestkystens bedste badestrande:

Bjerghuse strand, Græm strand, Kjærgaard Strand, Gaffelbjerg Strand, Spidsbjerg Strand, Thorsminde Strand og Vedersø Klit.

Den bynære strand i Thorsminde er tilmed en af de mest familievenlige strande, hvor en store flydeline er en ekstra sikkerhed i Vesterhavet, som man altid skal have respekt for.

Vemb har det hele

Oplev historien i Vemb

Vemb og Nørre Vosborg fortæller mere end 800 års spændende historie, der er levende den dag i dag.

Oplev naturen

Naturen tæt på hav og fjord og den lakserige Storå er noget helt særligt. Her er naturoplevelser ad libitum.

Spisesteder og overnatning

I Vemb er der flere muligheder for kulinariske oplevelser helt ud over det sædvanlige.

Bo godt i Vemb

Dagplejere, børnehave og skole. Vemb har alt det, som den moderne familie har brug for til det gode familieliv.

Her kan du se de boliger, der er til salg i området.