Mellem mennesker findes stier

En vandring med spændende fortællinger både med tekst, lyd og billeder.

Oplev Vestjyllands natur og læs om de spændene historier fra Vemb og omegn

Mellem mennesker findes stier

Langs landskabet ved Storå ved Vemb, Vosborg og Skærum mølle skaber 15 historier en vandring der er helt unik. Nogle historier er sande, andre er ikke, men historierne danner sammen en vandring igennem et eventyrligt område. Her har gæsterne mulighed for at løs fantasien løs, mens de udforsker Vestjyllands fineste naturstier. Det Moderne fællesskab har i samarbejde med Vemb, Skærum mølle og Nørre Vosborg indsamlet de bedste historier fra Vemb som kan læses langs ruterne. Gæsterne kan med fordel indsamle alle 15 historier, og derved opleve alle de bedste udsigter Vemb kan byde på. På Vemb.dk er der indlæst alle historierne, så gæsterne kan betragte udsigten mens historien spiller i baugrunden.

Til de gæster som ikke er interesseret i de store vandringer, er der mindre ruter som udforskes på egne vilkår. Her tilbydes der 3 forskellige ruter på henholdsvis 2km, 3km, og 5km.

Største delen af historierne befinder sig omkring Nørre Vosborg, og handler om de finurlige begivenheder fra Herregårdens fortid. Vandreturen omkring Nørre Vosborg er på 5 km, om bugter sig gennem den nærtliggende hede og langs storråen. Der vil i alt kunne findes 9 historier i dette område.

Midt i den storslåede, vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle, hvis historie går tilbage til middelalderen. Området rummer en unik historie båret af mennesker rundet af det både barske og gavmilde Vestjylland. Skærum mølle har 3 historier som kan findes omkring den unikke sten kirke og Lilleåen.

De sidste historier befinder sig i Vemb by, altså kaldte for stationsbyen mellem Ringkøbing og Holstebro. Da H.C. Andersen besøgte Vemb i 1859, begyndte han at skrive på sangen ”Jylland mellem tvende have”. Sandsynligvis inspireret af naturen nær Vesterhavet. De sidste 3 historier kan findes i Vemb anlægget, hvor gæsterne vil kunne gå langs åens breder og se fiskene danse i vandet.

 

 

Vemb har det hele

Oplev historien i Vemb

Vemb og Nørre Vosborg fortæller mere end 800 års spændende historie, der er levende den dag i dag.

Oplev naturen

Naturen tæt på hav og fjord og den lakserige Storå er noget helt særligt. Her er naturoplevelser ad libitum.

Spisesteder og overnatning

I Vemb er der flere muligheder for kulinariske oplevelser helt ud over det sædvanlige.

Bo godt i Vemb

Dagplejere, børnehave og skole. Vemb har alt det, som den moderne familie har brug for til det gode familieliv.

Her kan du se de boliger, der er til salg i området.